Skip to content

Bouwen aan het NK MTB Parcours 2020

Het mountainbikeparcours op het terrein van Watersley Sports & Talentpark was al een klasse apart. Voor een Nederlands parcours is er een groot hoogteverschil aanwezig waardoor lange klimmen en spannende afdalingen mogelijk zijn. Voor het NK MTB 2019 zijn er al flinke stappen gezet voor het creëren van een worldcup waardig parcours. Ook nu wordt er weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van het parcours voor het NK MTB 2020. Het doel is om het, door Bart Brentjens ontworpen, parcours in de komende 4 jaar verder te ontwikkelen om een worldcup waardig parcours te realiseren.

Samen met Bart en een hoop vrijwilligers is er iedere zaterdag hard gewerkt aan het verbeteren van bestaande paden en aanleggen van nieuwe features. De aanleg van de nieuwe rockgarden, technical climb, diverse drops en switch backs stonden centraal. Consortium Grensmaas leverde de gigantische maaskeien voor de aanleg van de nieuwe features, zodat we met natuur en gebiedseigen materiaal aan de slag zijn gegaan. Met deze zelfde soort stenen is ook het mountainbikeparcours in Tokio aangelegd voor de Olympische Spelen 2021.

 

Na de bouwdag op 20 september ronden we de werkzaamheden voor de ontwikkeling van het NK-parcours af. Daarna wordt het NK-parcours vastgelegd en is het mogelijk om in overleg gebruik te maken van het parcours ter voorbereiding op de NK-wedstrijden.

 

Interesse in een trainingsmoment? Mail dan naar info@watersley-topsports.com.

Nog...

Catagorie